Çevre Danışmanlık Firmaları
26 Ekim 2016Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlayan Firmalar
26 Ekim 2016
İşletmenizin, her yıl ocak şubat ve mart aylarında tehlikeli atık beyanı, atık yağ beyanı, atık ambalaj beyanı ve tehlikesiz atık beyanı işlemlerini yapması ve çevre danışmanlık firmalarına yaptırması gerekmektedir.
Zorunlu Beyanlar
Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyanı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır, Hangi Evraklar Gereklidir
Tehlikeli Atık Beyan Sistemi
Tehlike atıkların beyanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hizmeti verilen http://online.cevre.gov.tr yazılımı ile firmanız adına kayıt yapılarak sisteme kullanıcı adı ve şifre alınarak yapılır.
Tehlikeli Atıkların beyan işlemlerinin yapılabilmesi ve sistemi girişin tamamlanabilmesi için, yıl içerisinde teslim edilen firmanın tehlikeli atıklara ait düzenlenmiş Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) da yer alan bilgilerinde girilmesi gerekmektedir. Ulusal Atık Taşıma Formu işlemleri yapılmadan Tehlikeli Atıkların Teslimi, Taşınması ve Bertarafı Yasaktır. Bu nedenle bildirim yapılırken Ulusal Atık Taşıma Formu olmayan hiçbir atık için beyan yapılamaz.
Atık Beyanı için Hangi Evraklar, Belgeler Gereklidir?
Atık beyanı işlemleri için firmaya ait atıkların teslim edildiğine dair belgelerin olması gerekir. Tehlikeli Atıklar İçin Ulusal Atık Taşıma Formları (UAFT) ve Ambalaj Atıkları için atık teslim alındığını gösterir Resmi Evraklardan: Makbuz, Fatura, Koçanlar gerekir.
Beste Çevre, işletmeniz adına tehlikeli atık beyan işlemlerini profesyonel ekibi ile gerçekleştirir. Yetkili merciler ile gerekli yazışma, online işlemler ve firmanızın ihtiyaç duyduğu her şeyi titizlikle yürütür ve sonlandırır.
Tehlikeli atıklar
-
Pil ve Akümülatörler
-
Atık Yağlar
-
Ağır Metal İçeren Atıklar
-
Atık Yönetimi Yönetmeliğinde ”*” işareti ile belirlenmiş atıklardır.
Tehlikesiz Atık Beyanı ve Atık Ambalaj Beyanı
Ambalaj Atıkları Beyanı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır, Hangi Evraklar Gereklidir, Son Başvuru Tarihi 2016
Atık Ambalaj Bildirim Sistemi
Ambalaj atıklarının beyanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hizmeti verilen http://atikambalaj.csb.gov.tr yazılımı üzerinden kayıt yapılarak, sisteme kullanıcı adı ve şifre alınarak yapılır.
İşletmelerin veya sanayi tesislerinin Ambalaj Atıkları Beyanı yapabilmek için yıllık 3000 kg ambalajı Türkiye Cumhuriyeti Sınırları içerisinde işlemiş veya piyasaya sürmüş olması gerekmektedir. Eğer işletmenin 3000kg ambalajı yok ise herhangi bir bildirim yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Ambalaj atıklarının ne kadarının piyasaya sürüldüğünü belirleyebilmek için firmanın kayıtlarının hesaplanmasıdır. Bu kayıtlarda faturalar esas alınmaktadır.
Örnek olarak yıl içerisinde 100.000 adet ambalajlı ürün satan bir işletme, her bir ürünün ambalaj gramajının 0.1 kg olduğunu belirlemiştir. İşletme, 100.000×0.1=10.000kg ambalajlı ürün piyasaya sürmüştür. İşletmeler bu yöntemle hesaplamış olduğu değerleri http://atikambalaj.cevre.gov.tr adresine kullanıcı adı ve şifresi ile girerek sistemde ilgili alanlara belirtir.
Fakat bildirim sistemi kompleks bir yapıya sahip olduğu için, kullanımı uzman kişi veya kurumlar tarafından yapılmalıdır.
Örnek verecek olursak,
-
Ambalajlar PP ambalaj mı yoksa PE ambalaj mıdır?
-
Ambalaj tipi Birincil, İkincil veya Üçüncül Ambalaj mıdır?
-
Adınıza yıl içerisinde üretim yapan tedarikçilerinizin ambalajını ne kadardır?
Yukarıdaki veriler belirlendikten sonra, sizin adınıza ambalaj üretimi yapan firmalardan da ne kadar ambalaj aldığınızı da sisteme girilerek bildirim gerçekleştirilir.
Beste Çevre Danışmanlık Hizmetleri, işletmeniz adına ambalaj bildirim beyan işlemlerini profesyonel ekibi ile gerçekleştirir. Yetkili merciler ile gerekli yazışma, online işlemler ve firmanızın ihtiyaç duyduğu her şeyi titizlikle yürütür ve başarı ile sonlandırır.
Tehlikesiz Atıklar
-
Evsel Atıklar
-
Ambalaj Atıkları
-
Atık Yönetimi Yönetmeliğinde ”*” işareti ile işaretlenmemiş atıklar
Atık Yağ Beyanı Nasıl, Ne Zaman Yapılır, Hangi Evraklar Gereklidir
Atık Yağ Bildirim Sistemi
Atık yağların beyanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulmuş http://online.cevre.gov.tr yazılımı üzerinden kullanıcı adı ve şifre alınarak yapılmaktadır. Atık Yağ Beyanı da Tehlikeli atık bildiriminde olduğu gibi Ulusal Atık Taşıma Formlarına göre yapılması gerekmektedir. UATF olmada Atık Yağ Bildirimi yapılması doğru değildir.
Atık yağların beyanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hizmeti verilen http://online.cevre.gov.tr yazılımı ile firmanız adına kayıt yapılarak, sisteme kullanıcı adı ve şifre alınarak yapılır.
Atık yağların beyan işlemlerinin yapılabilmesi ve sisteme girişin tamamlanabilmesi için, yıl içerisinde teslim edilen firmanın atık yağlarına ait düzenlenmiş Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) da yer alan bilgilerinde girilmesi gerekmektedir. Ulusal Atık Taşıma Formu işlemleri yapılmadan atık yağların Teslimi, Taşınması ve Bertarafı Yasaktır. Bu nedenle bildirim yapılırken Ulusal Atık Taşıma Formu olmayan hiçbir atık için beyan yapılamaz.
Atık Yağların Beyanı için Hangi Evraklar, Belgeler Gereklidir?
Atık yağların beyanı işlemleri için firmaya ait atıkların teslim edildiğine dair belgelerin olması gerekir. Atık yağlar İçin Ulusal Atık Taşıma Formları (UAFT) gerekmektedir.
Beste Çevre Danışmanlık Hizmetleri, işletmeniz adına atık yağ bildirim ve beyan işlemlerini profesyonel ekibi ile gerçekleştirir. Yetkili merciler ile gerekli yazışma, online işlemler ve firmanızın ihtiyaç duyduğu her şeyi titizlikle yaparak firmanızın çözüm ortağı olur.
Beste Çevre Danışmanlık Hizmetleri,, Tehlikeli Atık Beyanı, Tehlikesiz Atık Beyanı, Atık Ambalaj Beyanı ve Atık Yağ Beyanı İşlemlerinizi İstanbul Anadolu Yakası-Avrupa Yakasında Yer Alan İşletmeniz Adına Gerçekleştirir. Şirketimiz, Tuzla, Pendik, Kartal Ve Ümraniye’de.. Hadımköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Kıraç, Bağcılar, İkitelli, Silivri Ve Çatalca Ve Ayrıca Kocaeli, İzmit, Gebze, Körfez ve Dilovası’ndaki İşletmelere de Hizmet Vermektedir.